Please reload

Recent Posts

ANUNŢ

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”,
ediţia a 53-a, Târgoviște, 2020

Procedura tehnică de participare
la...

Procedura tehnică de participare la Preselecțiile regionale ONLINE pentru Concursul de Interpretare - Festivalul Naţional „Crizantema de Aur”, ediţia...

May 8, 2020

1/10
Please reload

Featured Posts

„Casa Romanței” - deschiderea oficială la Târgoviște

October 17, 2017

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște vă invită să participați la deschiderea oficială a „Casei Romanței” - spațiu muzeal unic în România, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița și al Primăriei și Consiliului Local Târgoviște.

Evenimentul are loc miercuri, 18 octombrie 2017, ora 17.00, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3, Târgoviște, la sediul „Casei Romanței”.

 

„Deloc întâmplător, la Târgoviște, Romanța românească se simte la ea acasă pe scena Festivalului Național „Crizantema de aur”. Istoria emoționantă a acestui mare eveniment muzical național m-a inspirat să inițiez realizarea Muzeului Romanței - unic în România. Clădirea în care vă puteți întâlni cu Romanța și slujitorii ei este cea în care s-a semnat actul de naștere al Festivalului Național „Crizantema de aur” în anul de grație 1968, pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 3. Muzeul Romanței este onorat de patronajul Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO. Mulțumesc Consiliului Județean Dâmbovița pentru atribuirea clădirii și tuturor celor care m-au spijinit în realizarea acestui unic muzeu în România”.

dr. Teodor Vasiliu

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us